ua en ru

ВРП вважає вимоги Авакова "втручанням і тиском на судову владу"

ВРП вважає вимоги Авакова "втручанням і тиском на судову владу" Фото: Арсен Аваков (twitter.com/MVS_UA)

Аваков розкритикував рішення Шевченківського райсуду Києва

Вища рада правосуддя вважає вимоги, розміщені на сайті Міністерства внутрішніх справ України, "втручанням і тиском на судову владу". Про це свідчить заява ВРП, оголошена у ході позачергового засідання.

Як зазначається, ВРП вважає неприпустимим вирішення суспільних суперечок шляхом насильства в будь-якій формі та категорично засуджує факти нападу на працівників Національної поліції та громадян, які мали місце під час розгляду у Солом'янському суді Києва клопотання стосовно обрання запобіжного заходу 16 лютого.

"Поділяючи стурбованість Міністерства внутрішніх справ Вища рада правосуддя категорично не сприймає публічні заяви про відмову від виконання державної функції з забезпечення охорони судів, розміщені на офіційному сайті міністерства. Підставою таких заяв стало те, що Шевченківським районним судом міста Києва було обрано запобіжний захід стосовно учасника інциденту у Солом'янському районному суді Києва у вигляді особистої поруки про що зокрема клопотали народні депутати України. Вимогу у зв'язку з цим рішенням суду до ВРП та Апеляційного суду винести певне судове рішення є втручанням і тиском на судову владу", - йдеться у заяві ВРП.

Крім того, у заяві зазначається, що такі випадки втручання у роботу судів не є поодинокими.

"Вища рада правосуддя наголошує, зняття охорони із судів є загрозою безпеці громадян, які відповідно до Конституції мають право на судовий захист", - йдеться у заяві.

Зазначимо, Шевченківський районний суд Києва відпустив на поруки чоловіка, який стріляв у поліцейського під судом про обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову.

Зазначимо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вимагає від Вищої ради правосуддя негайної реакції дії судді Шевченківського районного суду міста Києва, а також від прокуратури і Апеляційного суду - "негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аваков розкритикував рішення Шевченківського райсуду Києва, який відпустив з-під варти активіста Олександра Федорченка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському.