ua en ru

ВРП схвалила звільнення судді через кермування у нетверезому стані

ВРП схвалила звільнення судді через кермування у нетверезому стані Фото: Вища рада правосуддя (vru.gov.ua)

Дисциплінарну справу стосовно судді було відкрито на підставі скарги прокурора

Вища рада правосуддя (ВРП) схвалила звільнення Михайла Ротмістренка з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області через керування автомобілем у стані алкогольного спяніння. Про це повідомляє портал "Судова влада України".

Так, 2 жовтня 2017 року ухвалено рішення про притягнення судді Ротмістренка до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді внесення подання ВРП про звільнення його з посади судді.

"За результатами розгляду скарги судді Ротмістренка М.В. на зазначене рішення Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 27 березня 2018 року, яким залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 жовтня 2017 року, застосувавши до вказаного судді дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді", - сказано у повідомленні.

Так, дисциплінарну справу стосовно судді було відкрито на підставі скарги прокурора Закарпатської області В. Гаврилюка.

"Постановою Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області встановлено, що 17 серпня 2016 року суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ротмістренко М.В. поблизу міста Мукачева Закарпатської області керував транспортним засобом марки BMW у стані алкогольного сп’яніння, а саме у крові останнього виявлено 2,4 проміле алкоголю, що в 11 разів перевищує максимально допустиму законодавством норму", - зазначили у ВРП.

Крім того, автор скарги звернув увагу, що 9 грудня 2016 року в електронних ЗМІ були оприлюднені відомості про повторне вчинення суддею Ротмістренком адміністративного правопорушення, пов’язаного з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

"На думку скаржника… суддя Ротмістренко М.В. системно порушує норми етичної поведінки суддів, не виконує приписів законодавства щодо заборони керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, а також законних вимог працівників органів Національної поліції України, що відобразилося в його зухвалій поведінці під час оформлення адміністративних матеріалів, а також незупиненні транспортного засобу на вимогу уповноваженої особи держави та намаганні уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ВРП прийняла рішення про звільнення судді Подільського районного суду Києва Наталії Неганової за арешти активістів Євромайдану.