ua en ru

Внаслідок землетрусу в Індонезії загинула людина, ще 10 постраждали

Внаслідок землетрусу в Індонезії загинула людина, ще 10 постраждали Ілюстративне фото (GettyImages)

Землетрус магнітудою 6,1 стався на Індонезійському острові Сулавесі

Внаслідок землетрус магнітудою 6,1 на індонезійському острові Сулавесі, щонайменше один челрове загинула, ще 10 постраждали. Про це повідомила місцева влада, передає Reuters.

Землетрус почався в п'ятницю, 28 вересня. Внаслідок подземніх поштовхів зруйновані деякі будинки.

"Як і раніше здійснюється евакуація", - сказав Сутопо Пурво Нугрохо, представник національного агентства з пом'якшення наслідків стихійних лих BNPB.

За даними геологічної служби США, поштовхи були зафіксовані на відносно невеликій глибині - 18 км. Зазначається, що після землетрусу можливі афтершоки.

За офіційними даними, серія землетрусів в липні і серпні 2018 року вбила близько 500 осіб на курортному індонезійському острові Ломбок, в сотнях кілометрів на північний захід від Сулавесі.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна сьогодні раніше, землетрус магнітудою 6,1 стався біля берегів Індонезії у п'ятницю, 28 вересня.

Індонезія розташована на Тихоокеанському вулканічному вогняному кільці і регулярно потрапляє під землетрусу. У 2004 році цунамі в Індійському океані вбило 226 000 чоловік в 13 країнах, у тому числі понад 120 000 осіб в Індонезії.

Додамо, що потужний землетрус магнітудою 6,7 ставя в ніч на 6 вересня на японському острові Хоккайдо. Його епіцентр знаходився в районі Ібура, ядро поштовхів залягало на глибині 37 км. Число загиблих від сильного землетрусу в північній Японії зросло до 44.