ua en ru

Внаслідок зростання акцій на 400% в ході IPO капіталізація Freelancer.com збільшилася до 648,8 млн дол

У перший день після розміщення на Австралійській фондовій біржі акції австралійського сервісу по підбору фрілансерів Freelancer.com злетіли на 400% до первісної ціни в 0,5 австралійського долара за акцію до 2,33 дол. В ході розміщення капіталізація компанії склала 648,8 млн дол., повідомляє "Росія 24" з посиланням на ВВС.

Усього в перший день торгувалося 35,1 млн акцій. Загалом розміщення склало 8% від загальної кількості акцій компанії в 436 млн цінних паперів.

Загалом сервіс зміг залучити 16,36 млн дол. Аналітики, опитані ВВС, вважають, що високий попит на акції Freelancer.com пов'язаний з тим, що нещодавно ця компанія відхилила пропозицію від японської рекрутингової фірми про поглинання.

Проект Freelancer.com, заснований в 2009 р. Меттом Беррі, - це найбільший міжнародний майданчик, де підприємці можуть знайти фахівців, які виконують роботу віддалено. Проект необхідний тим людям, хто віддає перевагу праці в домашніх умовах, а також тим компаніям, кому потрібно знайти професіоналів для виконання одиничної роботи, або ж тим фірмам, кому зручніше працювати з фрілансерами. Як правило, послуги затребувані у сфері малого бізнесу, а часом і великі корпорації вдаються до послуг фрилансерів.