ua en ru

В Україні планують створити відділи поліцейських детективів в кожному регіоні

В Україні планують створити відділи поліцейських детективів в кожному регіоні Фото: глава Національної поліції України Сергій Князєв (mvs.gov.ua)

Такі відділи з'являться у кожному обласному управлінні поліції

До Нового року у кожному обласному управлінні поліції можуть з'явитися відділи за детективним напрямком. Про це на відкритті конференції "Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення" заявив глава Нацполіції України Сергій Князєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми думаємо, що до Нового року введемо у кожному обласному управлінні поліції відділи за детективним напрямком", - сказав він.

Нагадаємо, у червні пілотний проект поліцейських детективів ввели у 8 областях України: Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій. У ході проекту "Поліцейські детективи" близько 90% особового складу підрозділів кримінальної поліції перевели у статус слідчих.

Відзначається, що проект був започаткований на початку 2017 року на базі Бориспільського відділу поліції, який об'єднав функції оперативників і слідчих.