ua en ru

Пілотний проект поліцейських детективів запроваджено в 8 регіонах України, - Князєв

Пілотний проект поліцейських детективів запроваджено в 8 регіонах України, - Князєв Фото: Сергій Князєв (npu.gov.ua)

Проект запроваджено у Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та  Хмельницькій областях

Пілотний проект поліцейських детективів запроваджено в 8 регіонах України. Про це повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Ми прийняли рішення, що з 1 червня у восьми регіонах, ми започатковуємо проект "Поліцейські детективи", де близько 90% особового складу підрозділів кримінальної поліції перевели в статус слідчих", - зазначив Князєв сьогодні, 15 червня 2017 року, у ході Парламентсько-громадської платформи.

Як повідомляється, проект запроваджено у Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях, проводитиметься він на базі районних підрозділів.

Зазначається, що проект був започаткований на початку 2017 року на базі Бориспільського відділу поліції, який об’єднав функції оперативників та слідчих.

"Ми займаємося розслідуванням. Є оперативники, які збирають докази та ведуть спеціальні спостереження. І є слідчий, який аналізує факти і намічає кроки. Зараз детектив це об’єднує", - додав глава МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Національній поліції України хочуть створити службу кримінального аналізу.