ua en ru

ТСК підготувала проект Конституції і доручила Турчинову направити його до Венеціанської комісії

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з розробки змін до Конституції України підготувала проект і доручила в.о. Президента, спікеру Олександру Турчинову направити його до Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії). Про це РБК-Україна повідомив нардеп від фракції "Удар" Валерій Карпунцов з посиланням на рішення ТСК, прийняте сьогодні на засіданні.

"З'явився проект, міфічно напрацьований головою комісії, у якому, за їх словами, у другій колонці вони поставили ту редакцію, яка не викликає ні в кого зауважень, а у третій - альтернативні пропозиції. Але це неправда", - сказав Карпунцов.

За його словами, представники двох фракцій з урядом і напрацювали цей законопроект. "Така колонка, яка нібито з усіма узгоджена, з УДАРом точно не узгоджувалася, а в альтернативній колонці не всі пропозиції є альтернативними", - обурився він.

Карпунцов наголосив, що ТСК не працювала так, як треба. "Це не робота, це імітація. Зараз виходить, що комісія належним чином не працювала, а зробили цю табличку, і комісія рекомендує Турчинову направити її до Венеціанської комісії. Такої "​​ганьби" ще ніколи не було. Як можна до Венеціанської комісії направляти поліваріантний набір пропозицій? Немає узгодженого проекту, якому б дала оцінку Венеціанська комісія", - сказав Карпунцов.

Він додав, що таке рішення підтримали "Батьківщина", фракція Партії регіонів і "Суверенна європейська Україна". Таким чином, за направлення проекту до Венеціанської комісії проголосувало 6 осіб, представники "Свободи" і КПУ виступили проти, а "Удар" утримався.