ua en ru

Всеукраїнський форум представників місцевої влади готовий ініціювати референдум з конституційної реформи

Всеукраїнський форум представників обласних та Севастопольської міської рад, Верховної Ради Автономної Республіки Крим готовий ініціювати референдум з конституційної реформи.

Всеукраїнський форум представників обласних та Севастопольської міської рад, Верховної Ради Автономної Республіки Крим готовий ініціювати референдум з конституційної реформи. Про це йдеться в заяві, прийнятій учасниками форуму у м. Ялта 12 лютого 2014 р., повідомляє прес-служба Верховної Ради АР Крим.

"У разі, якщо існуюче в суспільстві протистояння не буде усунуто парламентським шляхом, ми залишаємо за собою право скликати Всеукраїнський з'їзд органів місцевого самоврядування та ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму з ключових питань конституційної реформи", - йдеться в заяві.

Крім того, в заяві наголошується, що учасники форуму мають намір, розширюючи склад учасників форуму, щомісяця проводити робочі зустрічі з виробленням конкретних пропозицій, що стосуються вдосконалення системи організації влади в Україні та забезпечення конституційних прав її громадян.

"Ми ініціюємо проведення найближчим часом зустрічі з керівництвом Верховної Ради України та керівниками парламентських фракцій з метою доведення позиції нашого форуму і визначення характеру участі представників усіх територіальних громад у переговорах державної влади і опозиції", - зазначають автори документа.