ua en ru

Всеукраїнський аграрний форум створив страйковий комітет

Третій всеукраїнський аграрний форум створив страйковий комітет на випадок продовження бездіяльності влади у вирішенні проблем аграріїв.

Третій всеукраїнський аграрний форум створив страйковий комітет на випадок продовження бездіяльності влади у вирішенні проблем аграріїв. Таке рішення прийняло більшість учасників форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

Головою комітету призначений Геннадій Новіков, голова Аграрного союзу України), а першим заступником - Микола Миркевич (президент асоціації фермерів і приватних землевласників).

"Це рішення було прийнято на всяк випадок, що якщо влада далі буде ігнорувати тих людей, які тут збираються", - пояснив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Форум також проголосував за припинення своєї роботи. За цей час керівники асоціацій повинні зустрітися з керівництвом держави та обговорити наявні проблеми.

"Якщо нічого не буде зроблено, то будуть дуже серйозні кроки з боку страйкового комітету", - додав Козаченко.

Аграрії дають владі два тижні для того, щоб у цей строк влада вислухала їх позицію. "Якщо не буде ніякої реакції на те, що відбулося сьогодні - ось тоді через два тижні буде діяти цей страйковий комітет.

Представники Мінагрополітики, в свою чергу зазначили в коментарі журналістам, що вважають дії форуму невиправданими, оскільки міністерство регулярно проводить консультації з аграріями.

Нагадаємо, 11 квітня третій всеукраїнський аграрний форум, який об'єднав близько 500 сільгоспвиробників, висловив недовіру міністру аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. Форум вважає, що Швайка ігнорує інтереси агробізнесу.