ua en ru

Світовий банк заявив про відсутність у Росії коштів на виплати бюджетникам

Світовий банк заявив про відсутність у Росії коштів на виплати бюджетникам Фото: у Росії немає грошей на виплати бюджетникам

Державі все складніше гарантувати підтримку вразливих верств населення

Світовий банк (СБ) заявляє про те, що Росії не вистачає коштів на бюджетні виплати. Про це йдеться в доповіді СБ про російську економіку "Шляхи досягнення всеохоплюючого економічного зростання", повідомляє телеканал "Дощ".

Згідно з доповіддю, банк провів аналіз економіки РФ і прийшов до висновку, що державі все складніше виконувати свої зобов'язання перед вразливими верствами населення і службовцями бюджетної сфери, яких в країні налічується близько 60 млн осіб. З них 40 млн. - пенсіонери та близько 20 млн співробітники держкомпаній.

Аналітики банку відзначили, що рішення уряду Росії, прийняті протягом 2016 року, зокрема, відмова від індексації пенсій на фактичну інфляцію 2015 року (близько 13%) і виплата пенсіонерам одноразової допомоги в розмірі 5 тис. рублів, свідчить про те, що державі все складніше продовжувати соцпідтримку, не черпаючи при цьому додаткові кошти з бюджету.

Нагадаємо, американські сенатори внесли законопроект про нові санкції проти РФ.