ua en ru

Американські сенатори внесли законопроект про нові санкції проти РФ

Американські сенатори внесли законопроект про нові санкції проти РФ Фото: санкції США проти РФ

Санкції торкнуться інвестицій в енергетичний сектор і суверенний борг Росії

Американські сенатори внесли до Сенату США законопроект про нові санкції проти Росії. Про це заявив сенатор Бен Кардін, повідомляють російські ЗМІ.

Наголошується, що санкції стосуються хакерських атак Росії з метою вплинути на результати президентських виборів в США, а також агресії РФ щодо України.

Санкції торкнуться інвестицій в енергетичний сектор і суверенний борг Росії.

За словами сенатора Джона Маккейна, конгрес повинен "припинити дії Росії в Україні та Сирії незалежно від позиції новообраного президента Дональда Трампа".

Варто відзначити, що ініціаторами документа виступили представили обох партій - республіканець Маккейн і демократи Бен Кардін і Роберт Менендес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сенаті США готується законопроект щодо нових санкцій проти Росії у відповідь на хакерські атаки і військову агресію в Україні та Сирії.

Згідно з даними Reuters, законопроект покликаний заморозити активи і заборонити видачу віз людям, "які беруть участь у важливих заходах, що підривають кібербезпеку державної або приватної інфраструктури та демократичних інститутів".

Також планується вводити санкції проти людей, які працюють в російському оборонно-розвідувальному секторі, які можуть переконати міжнародні компанії співпрацювати з Росією. Законопроект також встановлює нові санкції щодо питань України та Сирії.

Документ повинен структурувати і об'єднати санкції, накладені президентом Бараком Обамою у відповідь на дії Росії в Криму і на сході України, а також санкції у відповідь на хакерські атаки. Крім усього іншого, документ заморозить 20 млн доларів американських інвестицій у розвиток нафтових і газових ресурсів Росії.