ua en ru

Група Світового банку в 2014 р. може виділити Україні до 3 млрд дол

Група Світового банку отримала запит про надання допомоги від уряду України та висловила готовність продовжувати надавати підтримку Україні.

Група Світового банку отримала запит про надання допомоги від уряду України та висловила готовність продовжувати надавати підтримку Україні. Група Світового банку готова підтримати реформи і надати Україні до 3 млрд. дол. у 2014 р., говориться в заяві групи, поширеній її прес-службою.

"Ми готові продовжувати підтримувати український народ у ці важкі для нього часи і дуже сподіваємося на швидку стабілізацію ситуації в країні. Ми продовжуємо розробку проектів, що перебувають на стадії підготовки, і готові допомагати уряду в проведенні реформ, які так необхідні для повернення України на шлях стійкого зростання", - сказав президент групи Світового банку Джим Ен Кім.

Будучи довгостроковим партнером України в питаннях розвитку, група Світового банку реалізує в країні поточну програму інвестицій та надання гарантій на суму 3,7 млрд дол. Поточна програма спрямована на покращення надання базових державних послуг у таких сферах, як водопостачання, каналізація, енергопостачання і дороги, а також надання підтримки приватному сектору.

"Перед економікою України стоїть низка складних задач, рішення яких зажадає як невідкладних дій в короткостроковій перспективі, так і більш тривалих реформ в середньо - і довгостроковій перспективі. Пріоритетними сферами для реформ є відновлення макроекономічної стабільності, посилення банківського сектора, реформування сектору енергетики, серйозні дії по боротьбі з корупцією і поліпшенню підзвітності, поліпшення інвестиційного клімату, а також поліпшення адресної спрямованості соціальної допомоги бідним і вразливим верствам населення. Група Світового банку готова допомагати уряду в розробці та реалізації комплексної програми структурних реформ, спрямованих на вирішення перерахованих вище завдань", - йдеться в повідомленні.