ua en ru

Світовий банк поліпшив прогноз цін на нафту в 2016

Світовий банк поліпшив прогноз цін на нафту в 2016 Фото: Світовий банк опублікував новий прогноз цін на нафту

Очікувана середня ціна за барель зросла до 41 долара замість 37 доларів

Світовий банк поліпшив прогноз цін на нафту на 2016 рік – очікувана вартість за барель зросла до 41 долара замість 37 доларів, як прогнозувалося раніше. Інформація про це опублікована в новому Commodity markets Outlook.

У повідомленні йдеться, що прогноз цін на нафту змінено з урахуванням поліпшення настроїв на ринках і ослабленням долара, а також того, що надлишок пропозиції на ринку нафти поступово послабшає.


За даними Світового банку, ціна на нафту піднялася з мінімуму в 25 доларів за барель, який був зафіксований в січні, до 40 доларів в квітні після перебоїв з виробництвом в Іраку та Нігерії, а також зниження виробництва країнами, що не входять в ОПЕК (в основному – сланцевої нафти США). Крім того, банк нагадує про те, що пропозиція деяких країн заморозити обсяг видобутку нафти, яке висувалося на зустрічі виробників в середині квітня, провалилась.

У звіті говориться, що Світовий банк очікує незначного зростання цін на енергоносії протягом року, так як ринки поки все ще знаходяться в стані дисбалансу після періоду надлишку пропозиції.

Міжнародне фінустанова при цьому не виключає можливість падіння цін на нафту в тому випадку, якщо країни ОПЕК значно збільшать виробництво, а держави-виробники, які не входять в організацію, навпаки знизять занадто незначно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близькосхідні експортери в 2016 недоотримають 150 млрд доларів через дешевої нафти.