ua en ru

Світовий банк закликає Україну до продажу землі і пенсійній реформй

Світовий банк закликає Україну до продажу землі і пенсійній реформй Фото: Сату Кахконен (НБУ)

Крім того, уряд має прискорити реформування медицини

Для отримання подальшої допомоги від Світового банку Україна повинна просувати продаж землі, пенсійну реформу та реформу охорони здоров'я. Про це заявила директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен, пише Bloomberg.

За її словами, банк, який вклав понад 10 млрд доларів, в країну, готовий допомогти в реалізації планів України.

Кахконен зазначила, що СБ вважає, що Україна досягла суттєвих успіхів за останні роки, зокрема у сфері енергетики і банківській галузі, незважаючи на трирічний конфлікт з РФ. Однак правляча коаліція має незначну перевагу в парламенті, що показала затримки з траншами Міжнародного валютного фонду.

"Ми дуже задоволені прогресом, досягнутим урядом за останній рік, - вони зробили дуже важливі реформи і просунули країну вперед. Ми сподіваємося, що політична стабільність буде продовжуватися, тому можуть бути прийняті подальші реформи, і позиція України може бути посилена ", - сказала Кахконен.

Директор також підкреслила, що нинішня пенсійна система, дефіцит якої становить 5,5 млрд доларів, є "основним фінансовим ризиком, ризиком для соціальної стабільності та соціального світу на даний момент, враховуючи, що 70% пенсіонерів потребують мінімальної підтримки для населення"

Вона також настійно закликала уряд зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель в січні, крок, який спрямований на стимулювання сільського господарства, заявивши, що Світовий банк може розглянути деякі фінансові проекти, такі як іригація

Нагадаємо, Світовий банк поліпшив прогноз ВВП України на 2018-2019 роках.