ua en ru

Світовий банк залучить 49,3 млрд дол. в свій фонд для допомоги найбіднішим країнам світу

Світовий банк (СБ) залучить 49,3 млрд дол. в свій фонд для допомоги найбіднішим країнам світу - Міжнародну асоціацію розвитку (МАР). Про досягнення домовленості про виділення пакету фінансових коштів сьогодні повідомила прес-служба СБ.

Розмір шістнадцятого поповнення бюджету МАР на 18% перевищує обсяг попереднього поповнення, здійсненого три роки тому, і включає не тільки кошти, зарезервовані традиційними донорами, але і внески установ Групи організацій СБ, а також колишніх і нинішніх позичальників МАР.

"Завдяки настільки вагомому поповненню бюджету МАР ми зможемо допомогти провести вакцинацію ще 200 млн дітей, додатково охопити медичним обслуговуванням понад 30 млн осіб, забезпечити вдосконаленим водопостачанням 80 млн осіб, допомогти побудувати 80 тис. км доріг, підготувати і найняти на роботу більше 2 млн вчителів", - зазначив президент групи організацій СБ Роберт Зеллік.

Протягом майбутніх трьох років МАР допоможе 79 найбіднішим країнам світу суттєво підвищити темпи зростання їх економіки і боротися з бідністю: у цих цілях Асоціація буде фінансувати розвиток інфраструктури, вдосконалення медичного обслуговування, навчання дітей і боротьбу зі зміною клімату. Особлива увага приділятиметься вирішенню задач забезпечення гендерної рівності, а також наданню нестабільним і страждаючим від наслідків конфліктів державам допомоги у встановленні миру та вирішенні завдань розвитку. Як і раніше, першочергову увагу МАР буде приділяти наданню підтримки країнам Африки на південь від Сахари.