ua en ru

Світовий банк надасть Афганістану 280 млн доларів допомоги

Світовий банк надасть Афганістану 280 млн доларів допомоги Фото: Світовий банк надасть Афганістану 280 млн доларів допомоги (flickr.com)

Світовий банк надасть Афганістану допомога в розмірі 280 мільйонів доларів. Кошти будуть виділені зі спеціального фонду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

Гроші з цільового фонду відновлення Афганістану (ARTF), яким управляє Світовий банк, будуть виділені через критичну ситуацію з економікою в країні.

"Донори ARTF вирішили сьогодні перевести 280 мільйонів доларів до кінця грудня 2021 року в ЮНІСЕФ і Світову продовольчу програму. Це рішення є першим кроком до перерозподілу коштів з портфеля ARTF для надання гуманітарної допомоги афганському народу в цей критичний час", - йдеться в заяві.

Світовий банк уточнює, що ЮНІСЕФ отримає 100 мільйонів доларів, а WFP - 180 мільйонів доларів. Ці кошти дозволять ЮНІСЕФ "надати 12,5 мільйонам осіб базові та основні медичні послуги, а також провести імунізацію одного мільйона осіб". WFP зможе надавати продовольчу допомогу 2,7 мільйонам людей і допомогу майже 840 000 матерів і дітей з харчуванням.