ua en ru

Світовий банк і Укравтодор підписали кредитну угоду про надання 450 млн дол. на ремонт доріг

Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан та голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Володимир Демішкан підписали сьогодні кредитну угоду про фінансування проекту покращення автошляхів та безпеки руху-2 (ППАБР2) в Україні, повідомляє прес-служба СБ.

Нагадаємо, 20 вересня рада виконавчих директорів Світового банку затвердила позику в 450 млн дол. для проекту покращення автошляхів та безпеки руху-2. Передбачається, що проект покращить стан та якість автомагістралі Київ-Харків між містами Лубни і Полтава. Він також створить умови для покращення стандартів безпеки руху вздовж певних транспортних коридорів України.

"Проект дасть змогу зменшити витрати і час, необхідний для перевезення людей і товарів цією ключовою транспортною артерією країни. Проект також сприятиме підвищенню безпеки руху на певних транспортних коридорах і зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод. Також очікуються значні позитивні соціально-економічні вигоди для місцевих громад завдяки стимулюванню економічної діяльності та створенню нових робочих місць", - сказав Чімяо Фан.

Зазначимо, новий проект продовжує та доповнює нині діючий Проект покращення автошляхів та безпеки руху-1. Він був затверджений у 2009 р. з сумою позики в 400 млн дол.

Читайте також: Україна в 2013 р. може отримати до 1 млрд дол. кредитів від Світового банку, - Порошенко