ua en ru

Світовий банк готовий надавати допомогу Україні на підтримку реформ, - віце-президент СБ

Світовий банк готовий надавати допомогу Україні, адже реформи, які проводяться в нашій державі, очевидно необхідні та перспективні. На цьому наголошувалося під час зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з віце-президентом Світового банку Філіпом Ле Оуру та представником Світового Банку в Україні Мартіном Райзером, передає прес-служба Кабміну.

Віце-президент Світового банку, зокрема, зазначив, що наразі в Україні робиться багато для того щоб покращити взаємодію між бізнесом та владою. Він повідомив, що Світовий банк готовий надавати кошти на підтримку перетворень, особливо в ті галузі економіки, котрі енергійно реформуються. Наразі найбільш актуальним, на думку представників Світового банку, є вкладення коштів в енергозбереження та в розвиток високих технологій.
"Немає сфери, де б не проводилися реформи. Десь вони здійснюються швидше, десь повільніше. Зараз Верховна Рада розглянула питання пенсійної реформи, також реформи торкнулись охорони здоров‘я, житлово-комунального господарства, адміністративної системи", - зазначив під час зустрічі Азаров.
Прем'єр-міністр також наголосив, що найближчим часом тарифи на газ підвищуватись не будуть. Азаров зазначив, що підвищення цін у світі, в першу чергу, на нафту і продовольство, звісно, не оминає Україну та відбивається на її економіці. Втім, Уряду вдається утримувати рівень інфляції в межах, які є об‘єктивними для даної економічної ситуації. Не зважаючи на світове зростання цін, про жодне підвищення тарифів на газ наразі не йдеться: "Це питання не на часі".
Нагадаємо, Азаров під час прямих ефірів на телеканал раніше заявляв, що уряд України не може на сьогодні піти на підвищення тарифів на газ для населення. За словами Азарова, такі заходи сприятимуть підвищенню рівня інфляції. Прем'єр-міністр наголошував також, що українська сторона повідомила Міжнародному валютному фонду, що питання про підвищення тарифів на газ для населення може бути відкладене до "наведення порядку" у сфері тарифоутворення на комунальні послуги.