ua en ru

У Світовому банку висловили підтримку земельній реформі

У Світовому банку висловили підтримку земельній реформі Ілюстративне фото (vsemirnyjbank.org)

Банк висловлює повну підтримку запланованому керівництвом України відкриттю ринку сільськогосподарських земель

Світовий банк висловлює повну підтримку запланованого керівництвом України відкриття ринку сільськогосподарських земель - земельній реформі. Про це повідомляє прес-служба Банку.

У Банку зазначили, що земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати і диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати прибуток за свій цінний актив.

В організації вважають, що це піде на користь всім фермерам - малим, середнім і великим, так і землевласникам. Крім того, у Всесвітньому банку зазначили, що реформа підвищує рівень життя українського народу шляхом розкриття сільськогосподарського потенціалу країни.

У банку підсумували: «Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, що стимулює корупцію, вистачило всім - пора земельної реформи».

Нагадаємо, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку країнами Східної Європи та Кавказу Маттео Патроні заявив, що швидке впровадження земельної реформи в Україні може спричинити за собою незворотні помилки.

Крім того, такої ж думки дотримується заступник начальника управління корпоративних фінансів Європейського інвестиційного банку Жан-Жак Сулакру.