ua en ru

Всесвітня павутина: про тарифи на мобільний інтернет у роумінгу

Всесвітня павутина: про тарифи на мобільний інтернет у роумінгу

Виїжджаючи за кордон, кожна людина хоче здійснювати дзвінки і користуватися інтернетом. Коли абонент залишає межі України, його номер реєструється в іноземній мережі, що змінює тарифікацію користування послугами мобільного зв'язку. Давайте розберемося, від чого залежать тарифи на роумінг, і можна користуватися мобільним інтернетом за кордоном без шкоди для гаманця.

Роумінг від "Київстар": як це працює

Роумінг — це послуга надання зв'язку в мережі іноземного оператора. Вона не передбачає укладення договору між вами і місцевим оператором: про це вже подбав "Київстар". Роумінг, як правило, активується автоматично. Якщо підключення не сталося, необхідно перевірити стан рахунку і правильність налаштування APN у вашому телефоні, а потім перезавантажити свій девайс. Після того, як абонентський номер зареєструється в мережі, вам стануть доступні звичні послуги: вхідні та вихідні дзвінки, мобільний інтернет, SMS/MMS та інше. При цьому номер телефону залишається тим самим.

Вартість роумінгу від "Київстар"

Для зручності клієнта зони роумінгу поділені на кілька груп. Так, національний оператор "Київстар" виділяє три такі групи. До першої групи належать найбільш популярні напрямки: практично всі країни Європи і СНД, США, Канада, Єгипет, Ізраїль і т. д. У другу групу входять, наприклад, Індія, Китай, Мексика, Австралія. Категорію "Інші країни" становлять держави, які не настільки привабливі в туристичному плані для українців.

Вартість роумінгу в країнах першої групи найбільш низька, в найменш популярних серед туристів державах — найвища. Наприклад, роумінг в Європі обійдеться вам дешевше, ніж в країнах Центральної Африки.

Вартість інтернету в роумінгу

Інтернет входить в пакет послуг і також тарифікується залежно від групи, в яку входить країна. Мобільний інтернет в Польщі та інших країнах першої групи обійдеться в 35 грн за 100 МБ. У країнах, які відносяться до другої групи, ви заплатите 60 грн за пакет зі 100 МБ. В інших державах оплата стягується за кожні 50 КБ, при цьому пакети не надаються. Так, у державах, які входять в категорію "Інші країни", ціна за 1 МБ буде становити 122,88 грн або 409,60 грн в залежності від популярності цього напрямку серед туристів.

При використанні інтернету в країнах першої та другої групи абоненту автоматично надається пакет, що включає 100 МБ. У добу можна замовити максимум 7200 МБ для абонентів передплаченого зв'язку і 2000 МБ для абонентів, які користуються послугами оператора на контрактній основі. Пакети нараховуються автоматично після вичерпання ліміту.

Для того, щоб у роумінгу підключитися до бездротового інтернету 2G і 3G, достатньо мати стандартну SIM-карту. Для отримання доступу до мережі 4G (LTE) необхідно мати USIM-карткою.

Подорожуйте по світу і залишайтеся на зв'язку з рідними і близькими, використовуючи послуги мобільного оператора "Київстар".