ua en ru

Вселенський патріархат визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році, - Зоря

Вселенський патріархат визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році, - Зоря Фото: Евстратій Зоря (УНІАН)

Зараз в УПЦ КП чекають офіційного підтвердження

Єпископ Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, голова інформаційного управління Київської патріархії Євстратій Зоря повідомив про те, що Синод Вселенського патріархату визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook Зорі.

Вселенський патріархат визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році, - Зоря

Зоря зазначив, що відповідна інформація надійшла з декількох джерел.

"Хороші новини з Синоду. З кількох джерел надійшла інформація про два очікувані рішення Синоду Вселенського Патріархату. 1. Про задоволення апеляції Патріарха Філарета. 2. Про визнання незаконною анексію Київської Митрополії у 1686 році", - зазначив він.

Зоря також додав, що зараз в УПЦ КП чекають офіційного підтвердження.

Нагадаємо, прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря повідомив про зняття анафеми з патріарха Філарета.

Як писало РБК-Україна раніше, Зоря заявив, що новини про відкладення розгляду питання надання Українській православній церкві (УПЦ) автокефалії є помилковими.

Раніше католицьке агентство новин KNA в Стамбулі повідомляло, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладено. Зазначалося, що на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести прийняття рішення щодо надання Томосу для України.