ua en ru

В Україні легітимні вибори неможливі через дії радикалів, - Держдума РФ

В результаті дій радикальних сил всі гілки влади України позбавлені можливості приймати легітимні рішення.

В результаті дій радикальних сил всі гілки влади України позбавлені можливості приймати легітимні рішення. Про це йдеться в заяві Ради Державної думи з приводу ситуації на Україні, текст якого є у розпорядженні РБК.

"В країні вибухнула гостра політична криза, яка призвела до людських жертв", - наголошується в документі.

"Бойовики, які пройшли спеціальну підготовку, в тому числі в таборах, що знаходяться за межами України, та інші радикальні сили, незаконно захопили владу, нав'язують свою волю східними і південно-східними регіонами країни, де проживає більша частина російськомовного населення, яке не поділяє погляди агресивно налаштованої радикальної меншості. Порушуються права громадян України, зокрема, право отримувати освіту та спілкуватися рідною мовою. На значній частині території країни здійснюється насильство та переслідування інакомислення, заборонена діяльність низки парламентських партій. У цих умовах проведення легітимних та демократичних виборів неможливо", - йдеться в тексті заяви.

Депутати Держдуми також висловили своє обурення "діями деструктивних сил і вимагають негайного повернення ситуації у правове поле".