ua en ru

Всі доленосні рішення в державі повинні вирішуватися з волі народу, - Симоненко

Всі доленосні рішення в державі повинні вирішуватися з волі українського народу. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, виступаючи на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Спираючись на свою принципову позицію, що всі доленосні рішення в нашій державі повинні вирішуватися з волі українського народу, Компартія якраз і закликала народ ініціювати Всеукраїнський референдум і на ньому визначиться з вектором зовнішньо-економічної інтеграції", - сказав він.

За словами політика, це єдиний демократичний і цивілізований шлях для вирішення доленосних питань.

"Але завдяки зусиллям влади і, так нанизываемой, опозиції вирішили закрити рот народу України. Заборона Всеукраїнського референдуму, обмежуючи у неправовий спосіб конституційні права громадян, забороняючи збирати підписи на підтримку референдуму - все це було зроблено для того, щоб не почути волю народу", - підкреслив політик.

За словами Симоненка, Компартія зібрала понад 3,5 млн підписів українських громадян на підтримку Всеукраїнського референдуму.
"Всеукраїнський референдум - це єдиний спосіб уникнути протистояння і посилення розколу в суспільстві, яке, як ми бачимо, вже обернулася насильством, кровопролиттям. І якщо ми не вживемо заходів, все це може закінчитися трагедією для українського народу", - сказав він.

Від імені КПУ Симоненко заявив, що всю політичну відповідальність за кровопролиття на Майдані в ніч на 30 листопада, за можливі наслідки нинішнього протистояння та сповзання країни в прірву громадянської війни, "повною мірою несуть представники олігархічних кланів, які знаходяться і у владі, і в опозиції".