ua en ru

Всі, хто причетний до крадіжки коштів, виділених на армію, будуть притягнуті до відповідальності, - Яценюк

Всі, хто причетний до крадіжки бюджетних коштів, виділених на Збройні сили України, будуть притягнуті до відповідальності.

Всі, хто причетний до крадіжки бюджетних коштів, виділених на Збройні сили України, будуть притягнуті до відповідальності. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді під час звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі, хто причетний до крадіжки бюджетних коштів, виділених на армію, будуть притягнуті до відповідальності. Всі винні понесуть таку відповідальність... Тривають службові розслідування", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що стосовно заступника міністра оборони триває службове розслідування, однак поки що не знайдено підтверджень про факти корупції.

"Органи прокуратури притягнуто до розслідування. Все буде виключно по закону! Ми притягнемо до відповідальності всіх, хто причетний до не цільового використання коштів, виділених на армію", - заявив Яценюк.

Також він зазначив, що проведено розслідування і перевірка інформації про появу сухих пайків, призначених для армії, роздрібної торгівлі.

"В шести магазинах були вилучені товари, але (підтвердження) інформації про продаж сухих пайків, призначених для армії, не виявлено... Але ми просимо повідомляти про всі факти, діставайте всю інформацію, показуйте, ми будемо перевіряти її в обов'язковому порядку", - підкреслив прем'єр.

Яценюк також повідомив, що станом на 4 червня 2014 р. на армію перераховано 217,8 млн від громадян та юросіб. З бюджету виділено лише на закупівлю БТР - 600 млн грн.