ua en ru

ВРУ дозволила призначати пенсії колишнім військовим без обмеження строків

ВРУ дозволила призначати пенсії колишнім військовим без обмеження строків Фото: Верховна Рада

Перерахунок пенсій військових провадиться з дати виникнення права на це та без обмеження строків

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 1466 "Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення". За відповідне рішення проголосували 226 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив автор законопроекту, нардеп із фракції "Батьківщина" Іван Кириленко, метою цього проекту закону є надання можливостей особам із числа колишніх військових на одержання належних їм пенсій, не нарахованих і не виплачених не з їхньої вини без обмеження строку.

Так, закон встановлює, що перерахунок пенсій у зв'язку із зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на такий перерахунок згідно з цим законом, або у зв'язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством, не проведений з вини органів Пенсійного фонду України та/або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсії, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком.

Нагадаємо, 19 травня 2015 р. Верховна Рада підтримала цей законопроект у першому читанні. За відповідне рішення проголосували 227 нардепів.