ua en ru

ВРУ планує врегулювати фінансування оплати послуг патронатних вихователів

ВРУ планує врегулювати фінансування оплати послуг патронатних вихователів Фото: Верховна Рада України

Законопроект за основу підтримали 227 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4970 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо оплати послуг патронатних вихователів)". За документ проголосували 227 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом планується врегулювати фінансування оплати послуг патронатних вихователів і виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя.

У пояснювальній записці зазначається, що в січні було введено поняття патронату над дитиною і передбачено проведення експерименту по такому патронату з 1 січня 2016 по 31 грудня 2018 року.

Сімейним кодексом встановлено, що оплата послуг патронатного вихователя і виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Однак на час проведення експерименту визначається, що зазначені послуги оплачуватиме Міністерство соціальної політики за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Надалі фінансування цих виплат буде здійснюватися за рахунок власних коштів місцевих бюджетів.

Нагадаємо, ВРУ підтримала за основу та в цілому проект закону №4997 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з введенням патронату над дитиною". Документ підтримав з другого разу 231 парламентар.