ua en ru

ВРУ планує передати держадміністраціям повноваження із створення нових заповідників

ВРУ планує передати держадміністраціям повноваження із створення нових заповідників Фото: Верховна Рада України

За основу документ підтримали 247 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №1769 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення охорони екомережі)". За документ проголосували 247 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом планується передати повноваження державним адміністраціям із створення нових територій природно-заповідного фонду від ліквідованих у травні 2013 року в рамках адміністративної реформи територіальних органів Міністерства екології і природних ресурсів.

Зазначається, що у зв’язку з цим департаменти екології обласних держадміністрацій поки що не мають права займатися утворенням і охороною природно-заповідних територій місцевого значення, що сповільнює організацію нових об’єктів природно-заповідного фонду на місцях, які є складовою частиною екомережі.

Проект цього закону розширює повноваження обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій щодо охорони екомережі та створення нових заповідних територій.

Крім того, законопроект узгоджує ст. 32 закону "Про мисливське господарство та полювання2 зі ст. 16 закону "Про природно-заповідний фонд України", яка забороняє знищення диких тварин у природних заповідниках.

Нагадаємо, парламент планує дозволити розміщення об'єктів зв'язку на територіях заповідників.