ua en ru

ВРУ перерозподілила 15 млн гривень на реформування рибної галузі України

ВРУ перерозподілила 15 млн гривень на реформування рибної галузі України Фото: Верховна Рада України

За відповідний законопроект проголосували 233 парламентарії

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №4464 "Про внесення змін до додатка №3 до закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення реформування рибної галузі України". За відповідний проект закону проголосували 233 парламентарії, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроектом передбачається перерозподілити видатки в межах загального обсягу бюджетних призначень Міністерства аграрної політики та продовольства України, збільшивши видатки розвитку за бюджетною програмою 2804010 "Керівництво та управління у сфері рибного господарства" на 15 млн гривень за рахунок відповідного зменшення видатків розвитку за бюджетною програмою 2801030 "Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів".

Зазначені кошти будуть спрямовані на придбання:

  • надійних позашляховиків, вкрай необхідних для пересування бездоріжжям, які мають можливість близько наближатися до водойм, що не під силу автомобілю будь-якої іншої моделі;
  • модернізованих безпілотників, які фіксують зображення на великій відстані і на 180 градусів, що дасть можливість переглядати великі ділянки території без зайвих витрат часу і пального;
  • катерів з потужними двигунами, що дозволить за короткі проміжки часу наздоганяти плавзасоби осіб, які здійснюють незаконний вилов водних біоресурсів.

Наголошується, що законопроект є збалансованим і передбачає перерозподіл видатків державного бюджету в межах одного головного розпорядника бюджетних коштів.

Нагадаємо, Держрибагентство звільняє всіх керівників рибоохорони в регіонах.