ua en ru

ВРУ відправила на доопрацювання законопроекти про квоти українських пісень в радіоефірі

ВРУ відправила на доопрацювання законопроекти про квоти українських пісень в радіоефірі Фото: ВР відправила на доопрацювання законопроекти про квоти українських пісень в радіоефірі

Нардепи відправили два законопроекти на повторне перше читання в профільний документ

Парламент відправив на повторне перше читання законопроекти №№3822, 3822-1 щодо квот пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах. Таке рішення підтримали 245 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Пропонувалося передбачити, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт.

При цьому радіоорганізації пропонувалося зобов'язати забезпечувати частку пісень (словесно-музичних творів) державною мовою не менше 35% від загального часу звучання пісень, поширених протягом доби, а також у тимчасових проміжках 6 до 12, з 12 до 18, з 18 до 24 годин.


Обидва законопроекти не отримали достатньої кількості голосів для прийняття за основу.

Після цього спікер ВР Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Нагадаємо, комітет Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо частки присутності пісень українською мовою в ефірі радіостанцій.