ua en ru

ВРУ відмовилася надати право держслужбовцям користуватися зброєю в зоні АТО

ВРУ відмовилася надати право держслужбовцям користуватися зброєю в зоні АТО Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували лише 192

Верховна Рада України не підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2806 "Про додаткові заходи по забезпеченню індивідуальної безпеки осіб, які виконують службові обов'язки в межах території, на якій введено військовий стан або проводиться антитерористична операція". За відповідне рішення проголосували лише 192 нардепи при 226 мінімально необхідних.

За направлення цього законопроекту на третє читання проголосували 223 парламентарі. Таким чином законопроект відхилений.

Цей законопроект пропонує надати право держслужбовцям, які їдуть у відрядження в зону АТО, користуватися зброєю.

"Ми даємо право відповідно Міністерству внутрішніх справ україни, відповідним райвідділах, які працюють у зоні АТО, на період відрядження тимчасово видавати вогнепальну зброю працівникам апарату Президента, які туди їздять, апарату Кабінету міністрів. Це нормально, тому що держслужбовці, які сьогодні їздять в зону АТО, мають уже зброю. Це питання особистого захисту. Ми розуміємо, що певною мірою становлять небезпеку для їх життя і здоров'я", - заявив співавтор законопроекту нардеп з фракції "Блок Петра Порошенко" Іван Винник,

Метою прийняття законопроекту є створення необхідних гарантій забезпечення індивідуального захисту державних службовців, які постійно або тимчасово виконують свої службові обов'язки в межах території, на якій проводиться АТО. Крім того, з метою комплексного врегулювання зазначеного питання проектом пропонується поширити зазначені гарантії захисту посадових осіб при виконанні ними своїх службових обов'язків в межах території, на якій введено військовий стан.

Нагадаємо, 14 травня 2015 р. Верховна Рада підтримала цей законопроект у першому читанні. За відповідне рішення проголосували 233 нардепів при 226 мінімально необхідних.