ua en ru

Рада хоче надати право держслужбовцям користуватися зброєю в зоні АТО

Рада хоче надати право держслужбовцям користуватися зброєю в зоні АТО Фото: Верховна Рада

У Раді вважають, що це питання особистого захисту чиновників

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 2806 "Про додаткові заходи по забезпеченню індивідуальної безпеки осіб, які виконують службові обов'язки в межах території, на якій введено військовий стан або проводиться антитерористична операція". За відповідне рішення проголосували 233 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив співавтор законопроекту нардеп з фракції "Блок Петра Порошенко" Іван Винник, цей законопроект пропонує надати право держслужбовцям, які їдуть у відрядження в зону АТО, користуватися зброєю.

"Ми даємо право відповідно Міністерству внутрішніх справ україни, відповідним райвідділах, які працюють у зоні АТО, на період відрядження тимчасово видавати вогнепальну зброю працівникам апарату Президента, які туди їздять, апарату Кабінету міністрів. Це нормально, тому що держслужбовці, які сьогодні їздять в зону АТО, мають уже зброю. Це питання особистого захисту. Ми розуміємо, що певною мірою становлять небезпеку для їх життя і здоров'я", - заявив нардеп.

Метою прийняття законопроекту є створення необхідних гарантій забезпечення індивідуального захисту державних службовців, які постійно або тимчасово виконують свої службові обов'язки в межах території, на якій проводиться АТО. Крім того, з метою комплексного врегулювання зазначеного питання проектом пропонується поширити зазначені гарантії захисту посадових осіб при виконанні ними своїх службових обов'язків в межах території, на якій введено військовий стан.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Верховна Рада дозволила заклик військових, зарахованих в оперативний резерв першої черги.