ua en ru

ВРУ звільнила аграріїв від відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій

ВРУ звільнила аграріїв від відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій Фото: Верховна Рада України

Аграріям повернули пільги, якими вони користувалися до 2015

Верховна Рада України (ВРУ) звільнила аграріїв від відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Відповідний проект закону №2229 "Про внесення змін до закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" в цілому підтримали 267 народних депутатів.

У відповідності з Податковим кодексом України, до четвертої групи платників податків віднесені сільгоспвиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75%, а кількість найманих працівників для них і обіг коштів не обмежені.

Даним законом аграріям повернули пільги, якими вони користувалися до 1 січня 2015 року. Варто відзначити, що сільгоспвиробники звільняються від відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Закон набуде чинності через місяць з дня його опублікування.

Нагадаємо, Рада дозволила направляти з місцевих бюджетів кошти, що перевищують обсяг медичної субвенції, на заходи з охорони здоров'я. Законопроект № 2495 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо витрат на охорону здоров'я" в цілому підтримали 243 парламентарі.