ua en ru

ВР дозволила спрямування коштів з місцевих бюджетів на охорону здоров'я понад медсубвенціі

ВР дозволила спрямування коштів з місцевих бюджетів на охорону здоров'я понад медсубвенціі Фото: Верховна Рада України

Закон підтримали 243 депутата Ради

Верховна Рада України (ВРУ) дозволила направляти з місцевих бюджетів кошти, що перевищують обсяг медичної субвенції, на заходи з охорони здоров'я. Законопроект № 2495 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо витрат на охорону здоров'я" в цілому підтримали 243 парламентарі.

Так, в Бюджетному кодексі значилася норма, відповідно до якої витрати місцевих бюджетів на заходи з охорони здоров'я, передбачені кодексом, здійснюються за рахунок медичної субвенції.

Прийнятий закон викладає норму в новому формулюванні. Тепер, згідно з документом, медсубвенція направляється на видатки місцевих бюджетів для заходів з охорони здоров'я, але, в той же час, усувається законодавча колізія.

Ухвалення документа надасть можливість за рахунок коштів місцевих бюджетів здійснювати видатки на заходи з охорони здоров'я, не передбачені Бюджетним кодексом.

Нагадаємо, в серпні Кабінет міністрів України своєю постановою затвердив порядок розподілу резерву коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році.