ua en ru

Під час весняного призову мобілізують 21 тис. осіб, - Генштаб

Під час весняного призову мобілізують 21 тис. осіб, - Генштаб Мобілізація в Україні

Під час весняного призову до війська буде мобілізовано 21 126 осіб. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив Керівник відділу комплектування та призову Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до цього розпорядження (розпорядження Кабміну № 274-р від 18 березня 2015 р., - ред.) навесні ми повинні призвати 21 126 осіб: у Збройні сили України підуть 12 296 призовників, до Нацгвардії - 7630, Державної спеціальної Служби транспорту - 1200 осіб", - розповів представник Генштабу.

"Особливості цього заклику, що ми закликаємо юнаків у віці від 20 до 27 років... У зв'язку з ситуацією, що склалася в державі було прийнято підняти призовний вік на 2 роки", - додав він.

Представники Генштабу повідомили, що з 1 квітня приступили до роботи всі призовні комісії.

Нагадаємо, весняний призов відбувається згідно з розпорядженням Кабміну № 274-р від 18 березня 2015 р. "Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні-травні 2015 року".

Згідно йому, призову на строкову військову службу підлягають здорові чоловіки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років і які ще не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

Нагадаємо, більше половини призовників четвертої хвилі мобілізації в Україні визнані непридатними до військової служби.