ua en ru

Усього за час різдвяного перемир'я зафіксовано 39 обстрілів на Донбасі

Усього за час різдвяного перемир'я зафіксовано 39 обстрілів на Донбасі Фото: проросійський бойовик ДНР (vk.com/sdd_sevastopol)

Бойовики НЗФ ОРДЛО продовжують порушувати режим припинення вогню

Українська сторона СЦКК інформує, що, незважаючи на домовленості щодо встановленого на час різдвяних та новорічних свят режиму припинення вогню, підтримувані Росією бойовики на Донбасі продовжують здійснювати провокативні обстріли, у тому числі зі зброї, яка має бути відведена від лінії зіткнення, відповідно до Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба ЗСУ у Facebook.

"Так, усього з 00:00 23.12.2017 із моменту оголошення безстрокового припинення вогню, українською стороною СЦКК зафіксовано 39 обстрілів НЗФ ОРДО/ОРЛО позицій підрозділів ЗСУ в районі проведення АТО, у тому числі 10 - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, найгарячіше було на Луганському напрямку. Водночас не припинялись обстріли і на Донецькому напрямку.

"Українська сторона СЦКК пов’язує ведення провокативних обстрілів позицій підрозділів ЗСУ з боку НЗФ ОРДО/ОРЛО із намаганням спровокувати вогонь у відповідь та перекласти з себе відповідальність за порушення "новорічного перемир’я", - доповіли у відомстві.

НОВИНИ АТО БОЙОВИКИ НЗФ ОРДЛО ПРОДОВЖУЮТЬ ПОРУШУВАТИ РЕЖИМ ПРИПИНЕННЯ ВОГНЮ Українська сторона СЦКК інформує, що, незв...

Опубліковано Сухопутні війська ЗС України 30 грудня 2017 р.

Там також запевнили, що підрозділи ЗСУ в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей безумовно дотримуються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо дотримання режиму "тиші" по всій лінії розмежування сторін на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, незважаючи на досягнуті домовленості про новорічно-різдвяне перемир'я, бойовики на Донбасі не змогли повною мірою забезпечити режим тиші.