ua en ru

На час російсько-білоруських навчань США подвоять кількість винищувачів в Литві

На час російсько-білоруських навчань США подвоять кількість винищувачів в Литві Фото: Даля Грібаускайте (lrp.lt)

У Литві на час навчань дислокують більше військових та військової техніки США

На час російсько-білоруських навчань "Захід" Сполучені Штати Америки (США) подвоять кількість винищувачів в Литві. Про це повідомляє Delfi.

Так, президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що під час вересневих спільних навчань Білорусі і Росії "Захід 2017" США подвоїть кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО в Литві.

"Те, що тут буде більше армії, подвоять місії повітряної поліції, під час навчань "Захід" тут буде більше американських військових і техніки, кораблів, показує особливу увагу до нашого регіону", - заявила Грібаускайте.

За її словами, у Литві під час наукового дислоцируют більше американських військових та військової техніки.

Повідомляється, що зазвичай в місії повітряної поліції НАТО в Литві та Естонії беруть участь по 4 винищувача. На початку осені американці доставлять в Шяуляй 8 винищувачів.

Відзначимо, що "Захід-2017" - спільні навчання Збройних сил РФ та Білорусі, заплановані на період з 14 по 20 вересня 2017 року. За офіційними даними РФ, в навчаннях візьмуть участь до 13 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Литви Даля Грібаускайте висловилася за постійне розміщення в Балтії американських протиракетних комплексів Patriot.