ua en ru

Під час Майдану Янукович таємно приймав Суркова в Межигір'ї, - прокурор

Під час Майдану Янукович таємно приймав Суркова в Межигір'ї, - прокурор Фото: Владислав Сурков

Слідством доведено, що Сурков бачився з Януковичем 20 січня 2014 року

Під час Майдану в січні 2014 року екс-президент України Віктор Янукович таємно приймав у Межигір'ї помічника російського президента Володимира Путіна Владислава Суркова. Про це в інтерв'ю російському виданню "Новая газета" заявив прокурор департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

Так, відповідаючи на питання про таємний візит Суркова в Межигір'ї, у момент подій на Майдані, Донський заявив, що факт такої зустрічі встановило слідство.

"Слідством доведено: Сурков бачився з Януковичем 20 січня 2014 року, в Межигір'я. Сурков приїхав туди не пізніше семи вечора і поїхав близько опівночі", - заявив Донський.

Крім того, Донський розповів про зустріч Суркова з Рінатом Ахметовим, яка відбулася 12 лютого 2014 року, і вони зустрічалися в особняку Ахметова.

"Причому прилетів Сурков з Криму і по закінченні розмови відразу ж відправився в Москву. Скажу відверто: я навряд чи ділився б такою інформацією зі ЗМІ, якби Рінат Ахметов дав правдиві або хоча б правдоподібні свідчення про цілі і предмет цієї зустрічі", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Reuters, Сурков контролює всю внутрішню політику ДНР і ЛНР.