ua en ru

За час бойових дій на Донбасі 50 дітей загинули та 138 поранені

За час бойових дій на Донбасі 50 дітей загинули та 138 поранені Фото: ГУНП в Донецькій області повідомило про 50 загиблих дітей і 138 поранених

Поліції Донецької області не вистачає співробітників для нагляду за проблемними сім'ями та дітьми

За період ведення бойових дій на Донбасі загинуло 50 дітей, 138 поранені і 20 неповнолітніх залишилися сиротами. Про це йдеться у звіті про діяльність поліції в сфері ювенальної превенції, захисту прав і законних інтересів дітей, передає відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Амброськін спільно з директорами шкіл Лесею Коссе і Людмилою Панченко провели конференцію з питання безпеки дітей в зоні бойових дій, де обговорили проблеми дітей, які проживають на лінії розмежування.


Як повідомляє генерал, на всю область за напрямом ювенальної превенції працюють лише 56 поліцейських на 24 територіальних органів поліції. Відділ ювенальної превенції сформований лише на 50%, тому роботою з дітьми займаються співробітники управління превентивною діяльністю.

"За рахунок великої кількості переселенців, які виїхали з окупованої території, а також переміщення громадян через бойові дії, ми втратили нагляд за частиною проблемних сімей, які зловживали спиртними напоями або наркотичними засобами, ми не завжди можемо побачити, де ця сім'я живе, що з цими дітьми", - заявив Амброськін.

"Для ефективної роботи необхідно збільшення кількості фахівців ювенальної превенції, щоб ми мали можливість своєчасно виявити загрози для дітей і надати допомогу", - додав він.

Начальник ГУНП в Донецькій області зазначив, що поліція створила спеціальну програму, в рамках якої поліцейський ходить по домівках для виявлення проблемних сімей.

"На сьогодні вже встановлено 418 сімей, які потрапили в складні життєві умови, в них виховується 718 дітей", - йдеться в повідомленні.

Також на конференції піднімалося питання про 37 школи, які продовжують працювати поблизу від лінії розмежування, де навчаються 6,5 тис. дітей.

Спеціально для дітей з лінії розмежування була створена громадська організація "Ліга майбутніх поліцейських", яка вже об'єднала 560 дітей. За словами Амброськіна, організація допоможе налагодити комунікацію між поліцією, дітьми та вчителями.

Зазначимо, всього на підконтрольній території функціонують 556 шкіл, де навчаються 149 тис. дітей, а на окупованій - 537 шкіл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що психологи ЮНІСЕФ навчать поліцейських Донецької області працювати з дітьми.