ua en ru

За час анексії Криму РФ видобула близько 3 млрд кубів українського газу, - "Чорноморнафтогаз"

За час анексії Криму РФ видобула близько 3 млрд кубів українського газу, - "Чорноморнафтогаз" Фото: бурова установка "Чорноморнафтогазу"

Найбільше газу було викачано з Одеського та Штормового родовищ

З моменту анексії Криму Росія на шельфі Чорного моря викачала з українських родовищ близько 3 мільярдів кубометрів газу, найбільше - з Одеського та Штормового. Про це 28 квітня заявила глава компанії "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова, передає "Крим.Реалії".

"Одеське родовище - найбільше, яке введено в експлуатацію в 2011-12 роках. І з нього найбільшу кількість газу на даний момент видобувається і поставляється в Крим. Тобто, фактично за 2014 рік з нього нелегітимними владою Криму, тобто Російською Федерацією, було видобуто 1 мільярд 117 мільйонів кубометрів. У 2015 році - 980 мільйонів кубометрів і в 2016, відповідно, 880 мільйонів", - сказала Нєжнова.

У 2014 році бурові установки, флот та інше майно української державної компанії "Чорноморнафтогаз" були захоплені під час анексії Криму Росією. Після цього НАК "Нафтогаз України" втратив контроль над кримським підприємством. Пізніше компанія "Чорноморнафтогаз" була відтворена на материковій частині України.

Нагадаємо, одеський суд заочно заарештував чотири бурові установки "Чорноморнафтогазу" в Криму.