ua en ru

Тимчасова слідча комісія ВР хоче запитати у судді Кірєєва, який статус мав Власенко у "газовій" справі Тимошенко, - Різаненко

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України, яка вивчає питання щодо незаконного позбавлення депутатського мандату захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, планує заслухати суддю Родіона Кірєєва щодо того, який статус мав Власенко в "газовій" справі Тимошенко. Про це повідомив народний депутат від фракції "Удар", член тимчасової слідчої комісії ВР Павло Різаненко, повідомляє прес-служба "Удару".

За словами Різаненка, Кірєєва запрошено на засідання комісії у вівторок.

"Ми хочемо уточнити у судді Кірєєва, в якому статусі Власенко брав участь у судовому процесі по "газовій" справі Тимошенко. Кірєєв зобов'язаний дати точну відповідь, адже саме він ухвалював рішення про допуск Власенка на судові засідання. Тому він, як ніхто інший, добре знає, Сергій Володимирович - захисник чи адвокат", - сказав Різаненко.

Депутат зауважив, що під час засідань суду по справі Тимошенко, суддя Кірєєв неодноразово заявляв, що Власенко є захисником, а не адвокатом.

В той же час, Різаненко не виключає, що Кірєєв не прийде завтра на засідання комісії.

"Запрошення ми йому відправили, проте підтвердження про те що він прийде - немає", - додав Різаненко.