ua en ru

Тимчасове скасування мит для України буде діяти з травня по листопад 2014 р., - торговий комітет ЄС

Тимчасове скасування мит на експорт товарів з України в Європейський Союз буде діяти з травня по листопад 2014 р.

Тимчасове скасування мит на експорт товарів з України в Європейський Союз буде діяти з травня по листопад 2014 р. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні за підсумками сьогоднішнього засідання комітету ЄС з питань зовнішньої торгівлі.

"Пропозиція (тимчасове скасування торговельних мит на український експорт до ЄС) ще має бути схвалена на пленарному засіданні в квітні. Згідно з зрозрахованим календарем законодавчої процедури, торговельні преференції повинні почати діяти вже у травні цього року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що торговельні преференції вступлять в силу з дня їх затвердження і діятимуть до 1 листопада 2014 р., або доти, поки не набуде чинності угода про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Як відзначають у ЄС, по суті, ці заходи нададуть Україні такі ж умови доступу на ринок ЄС, як і ті, що передбачені повною торговельною угодою.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, які ввозяться в країни Євросоюзу.