ua en ru

Лікарі уточнили діагноз українки, яка захворіла в Єгипті

Лікарі уточнили діагноз українки, яка захворіла в Єгипті

Лікарі борються за життя Юлії Шпички, котра знаходиться в медикаментозній комі в Олександрійській клінічній лікарні міста Києва.

Нагадаємо, що в стан медичної коми дівчину ввели ще в Міжнародному госпіталі Шарм-еш-Шейху задля зменшення впливу хвороби на організм.

Дівчину привезли до України вночі 7 серпня 2016 року літаком санітарної авіації. Після необхідних досліджень та аналізів українські лікарі уточнили діагноз хворої – гнійний менінгоенцифаліт. Дівчина продовжує перебувати в стані коми. Лікарі поки не коментують стан хворої, але за словами чоловіка Олександра Шпички, стан характеризується як тяжкий.

Нагадаємо, що під час відпочинку дівчині стало погано на пляжі, але згодом стан Юлії тільки погіршився і її було терміново перевезено до Міжнародного госпіталю Шарм-еш-Шейху. Доньку хворої відправили рейсом до України, а чоловік – Олександр Шпичка перебував поруч з дружиною. Дівчина вже декілька днів знаходиться в комі.

Транспортуванням хворої на територію України опікувались працівники МЗС, Посольства України в Арабській Республіці Єгипет та асістанська компанія, що представляє в Єгипті інтереси української страхової компанії ВУСО. Як з’ясувалося, суми страхового полісу (20 000 дол.) було недостатньо для оплати транспортування тяжко хворої до України . Дівчину перевозили окремим літаком санітарної авіації (належить турецькій авіакомпанії). Для оплати рахунку авіакомпанії родина була змушена терміново збирати кошти.

"Я хочу подякувати журналістам, волонтерам, активістам соціальних мереж – всім, хто долучився фінансово та організаційно до вирішення проблеми транспортування Юлі з Єгипту до України. Протягом доби було зібрано близько 11 000 дол. – частину коштів надійшло на банківську карту після публікацій в ЗМІ та в соціальних мережах. Деякі люди, навіть незнайомі, передавали готівку, відгукнулися на нашу біду друзі, знайомі, земляки. Сьогодні Юля вже в Києві, нею опікуються кращі спеціалісти і ми сподіваємося, що вона невдовзі буде здоровою. Дякувати Богові, що Україні є такі прекрасні, чуйні люди. Вдячні всім, хто долучився", - коментує брат хворої Богдан Годзюмаха.