ua en ru

Лікарям стане простіше розпочати приватну практику,– З.Митник

Якщо лікар збирається стати підприємцем, відкрити приватний кабінет, то це можна буде зробити набагато простіше. Про це в інтерв'ю заявив міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник, повідомляє пресова служба МОЗ.

За словами міністра, донедавна суб'єкт господарювання мав подавати до міністерства цілий перелік документів, де були і висновок санслужби, і дозвіл пожежників, і довідка з обласного управління про відповідність матеріально-технічної бази. Тепер же він буде діяти за декларативним принципом. Тобто МОЗ не перевірятиме документи, необхідні ліцензіату для отримання ліцензії. Разом з тим у майбутньому, під час перевірки, якщо виявиться, що задекларовані дані не відповідають дійсності, це автоматично слугуватиме підставою для позбавлення підприємця ліцензії.

«Ці запроваджені норми відповідають європейській практиці. З одного боку, держава полегшує вхід у бізнес, з іншого - підсилюється відповідальність підприємця, який має сам подбати про виконання взятих на себе зобов'язань»,- наголосив З.Митник.