ua en ru

На лікаря пілота Germanwings подали заяву в прокуратуру

На лікаря пілота Germanwings подали заяву в прокуратуру Фото: в авіакатастрофі обвинувач втратив свою дочку, зятя і півторарічного онука

Незважаючи на диагностировавшееся у пацієнта психічний розлад, лікар не поінформував про діагноз відповідні органи

Проти лікаря, у якої спостерігався пілот Germanwings Андреас Лубіц, родич загиблих при катастрофі літака подав заяву в прокуратуру Дюссельдорфа, пише DW.

Автор заяви - 61-річний підприємець з Дюссельдорфа Клаус Раднер - переконаний, що медик повинна була в якості винятку відмовитися від дотримання лікарської таємниці. В авіакатастрофі Раднер втратив свою дочку, зятя і півторарічного онука.


зокрема, Раднер звинуватив доктора Лубица в тому, що, незважаючи на диагностировавшееся у пацієнта психічний розлад, вона не поінформувала про діагноз ні представників Lufthansa, дочірньою компанією якої є Germanwings, ні Федеральне відомство з управління повітряним рухом Німеччини (LBA).

Чоловік, який подав заяву в прокуратуру, переконаний, що в даному випадку медик повинна була зробити виняток і відмовитися від дотримання лікарської таємниці.

"Якщо б авіаційні лікарі та експерти дотримувалися законодавства, катастрофи взагалі б не сталося", - написав Раднер в заяві.

Також він зазначив, що психологічні тести як обов'язкової складової не увійшли до медогляд Лубица, що проводився для визначення його профпридатності.

Аеробус A320 авіакомпанії Germanwings розбився 24 березня 2015 року у французьких Альпах. У результаті катастрофи загинули всі 150 чоловік.

Нагадаємо, сім'ї загиблих в авіакатастрофі Germanwings судяться зі школою пілотів США.