ua en ru

ВР ухвалила закон про здійснення управління підприємством-боржником.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (щодо здійснення управління підприємством-боржником (банкрутом)". За відповідне рішення проголосували 239 депутатів з 394 зареєстрованих в залі.

Законодавчим актом внесено зміни до статей 17 та 32 чинного закону, які встановлюють порядок поновлення нормальної діяльності підприємства-боржника після припинення санації у зв'язку з укладенням мирової угоди або погашенням вимог кредиторів (ст. 17) та у разі, якщо після продажу майна банкрута коштів вистачило, щоб задовольнити вимоги кредиторів (ст. 32).

Зокрема, "у разі дострокового припинення процедури санації у зв'язку з укладенням мирової угоди або погашенням вимог кредиторів керуючий санацією протягом п'яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати свої повноваження до призначення у встановленому порядку керівника (органів управління) боржника".

Згідно із документом, якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всі вимоги кредиторів, він вважається таким, що не має боргів, і може продовжувати свою підприємницьку діяльність.