ua en ru

ВР ухвалила закон про першочергове безоплатне забезпечення автомобілями інвалідів війни.

Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо першочергового безоплатного забезпечення автомобілями інвалідів війни)". За відповідне рішення проголосував 301 депутат з 379 зареєстрованих в залі.

Законом пропонується першочергово забезпечувати автомобілями інвалідів війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, які, відповідно до статті 13 закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", забезпечуються автомобілями безоплатно.

Також пропонується першочергово безплатно забезпечувати автомобілями інвалідів з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (за наявності медичних показань), на термін експлуатації до десяти років (з наступною заміною на новий) та виплату компенсації на паливо, ремонт, технічне обслуговування автомобілів або на транспортне обслуговування в порядку, встановленому Кабінетом міністрів.