ua en ru

ВР 14 травня може розглянути подання ГПУ по Клюєву і Мельничуку

ВР 14 травня може розглянути подання ГПУ по Клюєву і Мельничуку Фото: Сергій Власенко

Регламентний комітет повинен надати час нардепам для висловлювання позиції

Верховна Рада може розглянути подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) на залучення до кримінальної відповідальності нардепів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука у четвер, 14 травня 2015 р. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Власенко в ефірі 5 каналу.

"Я вважаю, що, звичайно, треба дивитися документи і щодо Клюєва, і щодо Мельничука. Я не знаю ситуації щодо Мельничука, тому мені важко коментувати. По Клюєву, я переконаний, що є підстави говорити, що ця людина створювала кримінально карані діяння. Або ГПУ це обґрунтує? Якщо так, то ми це підтримаємо", - сказав Власенко.

Він зазначив, що згідно з регламентом Верховної Ради, регламентний комітет повинен надати час нардепам для того, щоб вони висловили свою позицію.

"По-перше, треба пройти всі процедури. Це подання має бути направлено головою Верховної Ради в регламентний комітет. Комітет повинен надати обом нардепам час і можливості висловити свою позицію. Після цього приймає рішення регламентний комітет і тільки після позитивного рішення регламентного комітету це питання потрапляє в зал і слухається за спеціальною процедурою", - повідомив Власенко.

За його словами, якщо завтра регламентний комітет збереться і прийме позитивне рішення з цього питання, то таке подання може бути винесено на розгляд в сесійний зал парламенту в четвер.

"Це не може бути з сьогодні на сьогодні", - заявив нардеп.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віктор Шокін вніс у Верховну Раду України подання на притягнення до відповідальності колишнього члена Партії регіонів Сергія Клюєва та позафракційного народного депутата України Сергія Мельничука.