ua en ru

ВР завтра прийме постанову про створення ТСК за фактом побиття журналістів

Верховна Рада України завтра прийме постанову про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК), яка повинна розслідувати обставини побиття українських журналістів у ході акцій протесту 18 травня 2013 р. в Києві. Про це на брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій заявив спікер парламенту Володимир Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми визначилися, що завтра буде постанова - тимчасова слідча комісія у Верховній Раді, й вона розгляне ті питання, який піднімала опозиція", - заявив Рибак.

Він також повідомив, що надішле листа міністру внутрішніх справ Валерію Захарченку відразу по закінченні брифінгу та запросить його до парламенту на завтра з тим, щоб відзвітувати перед народними депутатами про те, як Міністерство внутрішніх справ шукає винних у побитті журналістів.

"Що ж стосується керівників Генеральної прокуратури та Служби безпеки України, то тимчасова комісія буде працювати, і якщо буде необхідність запросити їх до Верховної Ради, щоб вони надали якісь пояснення, ми будемо визначатися з керівниками фракцій. Так ми домовилися", - також повідомив Рибак.

Читайте також: Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко завтра виступить у парламенті