ua en ru

ВР завтра планує розглянути законопроект про адмінпослуги і ціноутворення

Верховна Рада Україна (ВР) завтра, 6 грудня, планує розглянути президентський законопроект № 9435 від 9 листопада 2011 р. про адміністративні послуги. Про це йдеться в порядку денному ВР, опублікованому на сайті ВР. Завданнями проекту закону є визначення основних принципів діяльності суб'єктів надання адміністративних послуг, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних послуг. Проект закону розроблено з метою створення доступних і зручних умов для реалізації і захисту прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних послуг, запобігання проявам корупції під час надання адміністративних послуг.

Також депутат планують завтра розглянути законопроект № 9494 від 23 листопада 2011 р. про внесення змін до деяких законів України щодо структури та порядку обліку кадрів Служби безпеки України. Відповідним законопроектом пропонується створити підрозділи контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.
Крім того, депутати розглянуть урядовий проект закону № 9363 від 31 жовтня 2011 р. про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення державного фонду регіонального розвитку. Згідно з проектом закону, передбачається доповнити Бюджетний кодекс України статтею про створення державного фонду регіонального розвитку, який складе не менше 2,5% обсягу видатків загального фонду державного бюджету за відповідний період. Кошти фонду спрямовуватимуться на реалізацію: державних цільових програм та інвестиційних програм (проектів) у частині заходів регіонального розвитку, державних програм розвитку транскордонного співробітництва, угод щодо регіонального розвитку і програм подолання депресивності територій, програм та заходів соціально-економічного розвитку регіонів, включаючи програми і заходи розвитку окремих адміністративно-територіальних одиниць (зокрема, малих міст, гірських населених пунктів, населених пунктів зон спостереження та інших).
Також депутати планують розглянути урядовий законопроект № 9214 від 23 вересня 2011 р. Про внесення змін до закону України "Про об'єкти підвищеної небезпеки" (щодо спрощення системи видачі дозволів), яким пропонується виключити з відповідного закону норми про видачу дозволу на будівництво і / або реконструкцію об'єктів підвищеної небезпеки та експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки.
Депутати також планують розглянути проект закону № 9361 від 31 жовтня 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів про ціни і ціноутворення, який визначає підстави для запровадження державного регулювання цін (тарифів, плати, ставок або зборів, крім ставок і зборів, що використовуються в системі оподаткування), види державного регулювання цін, порядок їх застосування, диференціюючи адміністративні та ринкові методи.