ua en ru

ВР завтра планує розглянути законопроект про протидію торгівлі людьми та врегулювати правовий статус іноземців

Верховна Рада України, завтра, 9 вересня 2011 р., відповідно до проекту порядку денного планує розглянути в другому читанні законопроект № 8469 від 10 травня 2011 ініційований депутатом від фракції Народної партії Олегом Зарубінським про протидію торгівлі людьми. Законопроект спрямований законодавчо врегулювати питання протидії торгівлі людьми, мінімізації її наслідків через встановлення відповідних організаційно-правових основ, повноважень органів виконавчої влади, визначення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, порядку надання допомоги таким особам. Також на розгляд у другому читанні винесений законопроект № 8570 від 26 травня 2011 р., розроблений Кабінетом міністрів України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Відповідний проект закону повинен визначити права та обов'язки іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні, встановити порядок їх в'їзду в Україну і виїзду з України, їх відповідальність.

Крім того, в ході пленарного засідання, яке відбудеться 9 вересня, народні депутати планують розглянути урядовий законопроект № 8544 від 19 травня 2011 р. "Про внесення змін до статті 13 закону України" Про державну реєстрацію актів цивільного стану ", спрямований на вдосконалення регулювання відносин , пов'язаних з проведенням державної реєстрації народження.
Також нардепи планую розглянути законопроект № 8309 від 30 березня 2011 р. Про внесенія змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо удосконалення правового регулювання), згідно з яким пропонується вилучити з нині існуючій редакції закону України "Про місцеве самоврядування" більшість положень, які дублюють діючі норми закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".
Крім того, депутати планують розглянути проект закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо земель сільськогосподарських науково-дослідних установ і навчальних закладів) (№ 7531 від 1 лютого 2011 р.), проект закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо усиновлення ) (№ 3657 від 1 лютого 2011 р.).
Усього народні депутати на завтрашньому засіданні планую розглянути 8 законопроектів.